Didrik Løvås er elev ved Tryggheim vgs
Didrik Løvås er elev ved Tryggheim vgs (Foto: Privat)

Prisen for kjønnspoeng

Jeg skal snart begynne på høyere studier, og jeg frykter jeg ikke når kravene fordi jeg har baller.

Publisert: 09.03.24 KL. 12.00.
Oppdatert: 24.04.24 KL. 06.30.
  • Forlagshuset Lunde - generell
    Annonse

Mange feminister bruker argumentet om at verden er bygget for menn. Det er jeg helt uenig i, særlig når jeg som mann blir diskriminert bort fra tallrike utdanningsmuligheter.

ULEMPER FOR MENN

Som mann i 2024 har du ikke mange fordeler. Utdanning er et av områdene hvor fordelene er færrest. Sammenlignet med kvinner har vi desidert en ulempe når det gjelder studier. Sist jeg sjekket, hadde menn åtte studier de kunne få kjønnspoeng for å søke på.

Kvinner har nesten fire ganger så mange studier de kan få kjønnspoeng for. Dette er et sykt skille som viser klart hvor vridde kjønnspoeng er. Samtidig som at kjønnspoeng er urettferdig fordelt over studiene, virker de mot meningen med karakterer.

Karakterer gjenspeiler ens evne og kompetanse. Kjønnspoeng er et privilegium man er født med.

I 2024 skal man ikke være født med en slik fordel. En simpel tankegang som dette, hører fortiden til.

Jeg vil heller at en mannlig lege skal diagnostisere meg enn en kvinnelig lege som kom inn med kjønnspoeng. Det skal være kompetanse som gir belønning, ikke at kromosomene dine er forskjellige.

JURIDISK KJØNN

Trans er et fenomen som har fått mye oppmerksomhet i det siste. Og i dag er å bytte juridisk kjønn noe av det letteste man kan gjøre. Alt man trenger å gjøre, er å trykke på noen knapper, og vips, så har kjønnet blitt byttet og du får nytt personnummer.

Tidligere i år leste jeg i VG at mange studenter byttet kjønn bare for å komme inn på studium. Dette er absurd. Systemet med kjønnspoeng svikter når menn som vil inn på studier, kommer inn bare fordi de trykket på noen knapper.

Kjønnspoeng er ikke eksklusive lenger. Da mister kjønnspoeng sin tillit og funksjon. Plutselig er 100 % av søkerne kvinner, men i klasserommet sitter guttegjengen og drikker energidrikk. Kjønnspoeng i dagens studieklima fungerer ikke.

Jeg mener bestemt at kjønnspoeng ikke har verdi i samfunnet vårt, men heller er en pris vi må betale.

Med «vi» mener jeg ikke bare oss menn som skal studere, men også alle andre.

Kjønnspoeng skader mer enn det denne «likestillings»-politikken lønner seg. Jeg vil ikke stille meg bak denne ordning, og det bør heller ikke du!

Powered by Cornerstone