Arbeidet fortsetter i usikker situasjon
(Foto: Ben White/Unsplash.com)

Arbeidet fortsetter i usikker situasjon

Stedlig representant i Vest-Afrika, Sveinn Einar Zimsen, gir en oppdatering på Misjonssambandets arbeid i regionen.

Tekst: Elise Haugland
Publisert: 03.06.24 KL. 07.00.
Oppdatert: 21.06.24 KL. 05.32.
  • Lunde
    Annonse
Arbeidet fortsetter i usikker situasjon

– Hva er siste nytt fra Vest-Afrika?

– Vi er inne i den varmeste tiden i året i Vest-Afrika. Ellers vant Elfenbenskysten Afrikamesterskapet i fotball i februar, mesterskapet ble også holdt her i Elfenbenskysten. Dette satte sitt preg på landet, og vi merker at folk ennå svever på den seieren.

– I Mali er sikkerhetssituasjonen fortsatt en utfordring, noe som preger landet på mange vis. Landet styres av en militærregjering, som har gjort en del endringer.

– Hva er siste nytt fra Misjonssambandets arbeid i Vest-Afrika?

– Tross den usikre situasjonen i Mali har vi kunnet fortsatt arbeidet vårt der. Vi har gjort noen justeringer på hvordan vi driver, av hensyn til sikkerheten, men arbeidet fortsetter. Vår utsending i Mali jobber fra hovedstaden, men vi har lokale medarbeidere som fortsatt arbeider i landsbyen hvor vi driver arbeidet. Vi jobber også gjennom media i Mali og håper å kunne utvikle det videre. Vi ser at lydfiler og mediespillere er gode verktøy, spesielt når en ikke kan være på plass på heltid.

– I Elfenbenskysten går bibeloversettelsen fremover, ICDP-prosjektet vårt har begynt å holde kurs og vi har fått kontrakt med en ny radiokanal i Ouaninou om å sende våre programmer. Vi har et nytt fotballag i Ouaninou, der rundt 15 ungdommer får bibelundervisning hver uke på trening, og vi har fått pastorer på plass i alle kirkene, noe som ikke har vært på plass før nå i år.

– Hvilke muligheter og utfordringer ser du for arbeidet i Vest-Afrika?

– Vest-Afrika har store områder som en kan kalle unådde, og samtidig er det mulig å jobbe åpent som misjon. To utfordringer er hvordan vi kan legge til rette for bærekraftige systemer til å ta vare på dem som blir kristne og sikkerhetssituasjonen i nord.

– Hva er planene fremover?

– Vi jobber for at kirkene våre i Elfenbenskysten skal bli en egen organisasjon. Vi har fått godkjent en ny periode for prosjektet vårt i gullgraverområdet i Mali, så planen er å fortsette med det i fem år til. Og så planlegger vi en markering av at det er 40 år siden misjonen startet i Vest-Afrika.

Powered by Cornerstone