Omslag Alt om Bibelens dyr.
Omslag Alt om Bibelens dyr. (Foto: Forlagshuset Lunde)

Ambisiøst om Bibelens dyr

Tekst og foto: Torunn Fossdal
Publisert: 19.03.24 KL. 07.00.
Oppdatert: 24.04.24 KL. 06.40.
  • Annonse - Hovland og Ottosen
    Annonse

Alt om Bibelens dyr

Lunde forlag

Av Simona Piscioneri

48 sider

Det sier seg selv at tittelen Alt om Bibelens dyr er i overkant ambisiøs, men boka har likevel mye lærerikt stoff om omtrent 20 av Bibelens dyr.

Den første dobbeltsida starter med fargerike bilder av flere merkelige dyr, og vi oppfordres til å undre oss over Guds makt og kreativitet gjennom presentasjonen av de ulike dyrene.

Duer, sauer og frosker

Ellers er boka ordnet kronologisk fra de første fortellingene i GT til Apostlenes gjerninger i NT.

Ambisiøst om Bibelens dyrOmslag Alt om Bibelens dyr.Foto:Forlagshuset Lunde

Mellom dette spennet av bibelfortellinger finner vi presentasjon av dua og Noah, ulike dyreflokker av sauer, geiter og kyr med henvisning til Abraham og dyreofringer, og frosker fra de ti plagene i Egypt.

Videre leser vi om bier og honning, som refererer til landet Gud lovet Israelsfolket. Flere andre dyr er omtalt i sin bibelske kontekst.

Humor

Boka har dessuten flere forklaringer av bibelske begreper, som for eksempel synd, forbannelse, profet og engel, noe som er opplysende og nyttig for unge lesere.

Noen av faktaene blir preget av humor, som uttrykket «hersens frosker», sannsynligvis en eufemisme (formildende omskriving) av Herrens frosker, og døperen Johannes blir med et humoristisk uttrykk kalt en «sprø fetter».

Riktig brukt er humor er et gode, men etter min mening tar denne humorbruken bort noe av alvoret i Bibelen.

Med barnebibel

Jeg kunne ønsket at bibelfortellingen til hvert oppslag var nedskrevet, men dette er nok unnlatt av plasshensyn. Jeg vil derfor anbefale at boken leses med en barnebibel tilgjengelig, og helst med en voksen

Powered by Cornerstone