Generalsekretær Gunnar Bråthen bekrefter at Misjonssambandet har utbetalt en oppreisning til Gunnar Hansen.
Generalsekretær Gunnar Bråthen bekrefter at Misjonssambandet har utbetalt en oppreisning til Gunnar Hansen. (Foto: Ragnhild Tegle)

Forklarer økonomisk oppreisning

Nå er det blitt kjent at det følger en økonomisk oppreisning med beklagelsen til misjonærbarn Gunnar Hansen. – Han har tatt belastningen over lang tid med å stå fram offentlig, sier generalsekretær Gunnar Bråthen.

Tekst: Anders Artmark Aanensen
Publisert: 15.03.24 KL. 01.29.
Oppdatert: 24.04.24 KL. 07.15.
  • Annonse - FiH
    Annonse

I medieomtalen av beklagelsen, ønsket hverken Gunnar Hansen eller generalsekretær i Misjonssambandet, Gunnar Bråthen, å kommentere hvorvidt enigheten mellom organisasjonen og misjonærbarnet også hadde en økonomisk side.

Bekrefter utbetaling

Nå har avisen Dagen gjort kjent at det blir utbetalt 750 000 kroner – noe Gunnar Hansen bekrefter.

– Jeg kan bekrefte at jeg har fått 750 000 kroner i erstatning fra Misjonssambandet, sier Hansen til Dagen.

Etter at den økonomiske avtalen er blitt kjent, forklarer Gunnar Bråthen årsakene til at man ønsket å gi en oppreisning.

– Vi har ønsket å gi Gunnar Hansen en økonomisk oppreisning. Gunnar Hansen har båret en byrde som han har hatt med seg fra sin oppvekst i utlandet og han har tatt belastningen over lang tid med å stå fram offentlig med sine fortellinger. Det har han gjort på vegne av et større fellesskap og det vil vi takke ham for og også anerkjenne ved å gi denne oppreisningen, sier Bråthen til Utsyn.

Ingen betingelser

Ifølge Dagen skal det ikke følge med noen betingelser eller taushetsplikt med utbetalingen. Den skal være for påkjenningen det har vært å tale misjonærbarnas sak de siste 20 årene, og ikke handle om vonde opplevelser fra da han som barn var elev på internatskolen i Kenya.

– Vi misjonærbarn har aldri vært ute etter penger, men Misjonssambandet har et ansvar for å rydde opp, og måten å rydde opp på er økonomisk i de mest alvorlige sakene, sier Gunnar Hansen til avisen.

 

Powered by Cornerstone