Beklager til Gunnar Hansen
(Foto: Anders Artmark Aanensen)

Beklager til Gunnar Hansen

– Vi beklager den belastningen Gunnar Hansen og hans familie har vært utsatt for i nesten 20 år, skriver generalsekretær Gunnar Bråthen og hovedstyreleder Knut Espeland.

Tekst: Anders Artmark Aanensen
Publisert: 11.03.24 KL. 02.00.
Oppdatert: 24.04.24 KL. 06.04.
  • Annonse - FiH
    Annonse

Gunnar Hansen er misjonærbarn og gikk på internatskole i Nairobi, Kenya. Han har i flere år engasjert seg for misjonærbarns rettigheter og kritisert Misjonssambandet for sin håndtering av de vanskelige historiene.

Han var også en av misjonærbarna som fortalte sin historie i podkasten Misjonærbarna.

Ifølge avisen Dagen har Gunnar Hansen nå landet sin sak med Misjonssambandet. Også Vårt Land har omtalt saken. (Begge sakene krever abonnement).

I den forbindelse  kommer Misjonssambandet med en beklagelse på sine nettsider til Hansen og hans familie som lyder slik:

«Vi beklager den belastningen Gunnar Hansen og hans familie har vært utsatt for i de nesten 20 år han har kjempet for misjonærbarnas sak i full offentlighet for å bli hørt. Vi ser og forstår at dette har kostet dyrt.»

«Vi vil takke Gunnar for at han gjennom hele sitt voksenliv har stått på for misjonærbarnas sak, noe som blant annet har bidratt til den prosessen som nå er påstartet mellom misjonærbarna og ledelsen i Misjonssambandet. Dette ville ikke vært mulig uten hans engasjement for saken.»

Gunnar Bråthen, generalsekretær

Knut Espeland, leder av hovedstyret

Powered by Cornerstone