Ring nå!
(Foto: Privat)

Ring nå!

Da er det bare å beklage til møtet jeg er i, gå utenfor og ringe opp med en gang for å undersøke hva som haster. Har han hatt en ulykke med motorsykkelen?

Tekst: Margunn Krohn Sævre
Publisert: 27.03.24 KL. 07.00.
Oppdatert: 24.04.24 KL. 05.02.
  • Annonse - KNIF
    Annonse

«Kan jeg ringe deg opp igjen?» 

Den er praktisk, den funksjonen som gjør at man kan besvare anrop med ferdigskrevne meldinger når det ikke helt passer å snakke i telefonen.

Har han hatt en ulykke med motorsykkelen? 

Til og med når husbonden ringer.

«Nei. Ring nå» Ja, vel. Da er det bare å beklage til møtet jeg er i, gå utenfor og ringe opp med en gang for å undersøke hva som haster. Har han hatt en ulykke med motorsykkelen? 

INTRIKAT KABAL

Jeg blir raskt satt inn i situasjonen. Både mannen og motorsykkelen er like hele, dette handler om sikkerheten til utsendingene våre østover i landet.

De må brått forlate hjemmet sitt, og trenger at jeg ordner plass på gjestehuset her i Nairobi. Arbeidsdagen er snart over, jeg må snakke med rengjøringspersonalet før de pakker sammen.

De må brått forlate hjemmet sitt, og trenger at jeg ordner plass på gjestehuset her i Nairobi.

Det viser seg å være en intrikat kabal som er lagt av vår eminente gjestehusbestyrer. Hun er selv for anledningen bortreist til steder der telefondekningen ikke akkurat er ubegrenset.

Gjestehuset vårt har gode tider, det er fullbooket. Vi løfter opp noen av kortene i kabalen hennes, flytter rundt på diverse gjester og finner plass på et vis.

De flinke rengjøringsfolka strekker på arbeidsdagen sin, vasker og rer opp senger.

PAKK SAKENE

Så sjekker jeg innom barna våre – har de få  i seg middagen mens jeg var ute og styrte på? Nja, én av fire har spist, fisken er god og vi er snart oppe i tre av fire.

De evakuerte vil også trenge mat når de kommer på seine kvelden, pleier ikke de å like lørdagsgrøt? Jeg tilbyr risgrøt på en torsdag, koker opp og lar den stå for seg selv.

Langkokt grøt er fint når man har annet å gjøre, for eksempel kveldstur til butikken for å lufte hunden, vettet og barna, og kjøpe drikke og grønnsaker til fredagens taco. Ikke sant, jeg sa jo det var torsdag.

Så kom beskjeden og den påfølgende avgjørelsen: Pakk sakene, vi drar om en time.

Gjestene kommer når grøten er klar, praten går om reisen hit, om noen vil ha rosiner på grøten og at varmen der de kom fra er intens nå.

De hadde en god formiddag med festivitas, graduation for elever på sykurset, takketaler og geitekjøtt. Så kom beskjeden og den påfølgende avgjørelsen: Pakk sakene, vi drar om en time.

TRYGT PÅ FEIL PLASS

Vi drikker rød saft til grøten, avtaler blir lagt for debrifing neste dag. De evakuerte er trygt i Nairobi og har hver sin seng å sove i.

De skulle sove hjemme i sine egne senger.

Men de skulle jo ikke det. De skulle sove hjemme i sine egne senger. De skulle være der lekene er. Der er også oppgavene for de neste dagene, på kjøkkenbenken var kanelbollene klare til heving.

Dagen har vært hektisk for de evakuerte, og søvnen innhenter dem i Nairobi denne gangen. Hvor lenge blir de her? Det sier ikke dag 1 noe om.

Powered by Cornerstone