Misjonssambandets utsendinger i Midtøsten møttes til teamsamling i februar. Alle utsendingene er sensitive og kan ikke identifiseres. Espen Ottosen var med som bibeltimeholder.
Misjonssambandets utsendinger i Midtøsten møttes til teamsamling i februar. Alle utsendingene er sensitive og kan ikke identifiseres. Espen Ottosen var med som bibeltimeholder. (Foto: Privat)

– Fint å samle teamet

Det siste halvåret har Misjonssambandets team i Midtøsten bestått av åtte voksne og seks barn. I midten av februar møttes de til teamsamling.

Tekst: Espen Ottosen
Publisert: 20.02.24 KL. 07.00.
Oppdatert: 24.04.24 KL. 05.15.
  • Forlagshuset Lunde - generell
    Annonse

– Det er flott å se at mennesker med ulik bakgrunn og utdannelse kan bruke seg selv her og finne en mening ved å være her, sier teamleder «Simon».

For to og et halvt år siden sendte Misjonssambandet et oppstartsteam til to ulike land i Midtøsten. I løpet av 2024 skal arbeidet evalueres.

– Mitt inntrykk er at alle de som er her nå betrakter dette området som sitt hjem og har et langtidsperspektiv på tjenesten, selv om det kan forandre seg, sier «Simon».

Bevisste kristne

Utsendingene i Midtøsten har svært ulike oppgaver. Noen arbeider med reiseliv, med helsearbeid og med forskning. En av utsendingene har beholdt sitt arbeid i Norge.

– Det er et stort behov her for bevisste kristne som ønsker å bety noe for lokalbefolkningen. Vi er i en del av verden der svært mange er gjestearbeidere. Mange av disse er kristne, men majoriteten er lite opptatt av å være vitner overfor lokalbefolkningen, det er i hvert fall mitt inntrykk. Derfor er vi også opptatt av å inspirere til kristne i denne delen av verden til å være vitner.

Skille i befolkningen

Teamlederen forteller også at samfunnet i ganske stor grad legger opp til et tydelig skille mellom lokalbefolkningen – hvor bortimot alle er muslimer – og de som kommer til området for å arbeide. Derfor krever det stor bevissthet å få venner og kontakter blant de lokale.

– Men det er krevende. Vi er innstilt på at det kan ta tid å bygge sterke relasjoner og gode vennskap. Vi håper også at enda flere vil søke seg arbeid her i området og bli en del av teamet vårt.

Teamsamling

– Hvordan var det å ha en teamssamling?

– Dette var tredje gang vi hadde en slik teamsamling, og det er viktig siden vi bor med fire timers kjøring unna hverandre. Så da er det fint at vi kan samles. Vi møtes jevnlig digitalt til bønnemøter. Det er også fint å få åndelig påfyll på norsk, siden alle går i engelskspråklige menigheter.

Powered by Cornerstone