Torfinn Thorsen (t.h.), leder på TID-bibelskolene, synger med deltakerne på TID Vekst.
Torfinn Thorsen (t.h.), leder på TID-bibelskolene, synger med deltakerne på TID Vekst. (Foto: Gjermund Viste)

Første gang med TID Vekst

Etter at familiebibelskolen TID Familie har vært en suksess over flere år, ble TID Vekst arrangert med fullt hus i høst.

Publisert: 07.02.24 KL. 07.00.
Oppdatert: 22.02.24 KL. 07.47.
  • Annonse - KNIF
    Annonse

TID Familie – familiebibelskolen i Nairobi har hatt stor pågang og lange ventelister både for 2024 og 2025. TID Vekst – bibelskole for dem over 50, har derimot hatt en litt trangere start, og forrige gang ble den avlyst på grunn av for få påmeldte deltakere. Derimot ble 19 av 20 plasser fylt opp da man forsøkte igjen i høst.

– Det var ikke vanskelig å fylle opp TID Vekst, men da vi forsøkte første gangen, la vi det til mai rett før Misjonssambandets generalforsamling. Denne gangen ble det raskt fullt da vi åpnet påmeldingen, sier Torfinn og Elisabeth Thorsen, som har ansvar for TID-konseptet i Nairobi.

– SPESIELT FELLESSKAP

Første gang med TID VekstRektor på Tryggheim skoler, Gjermund Viste, var blant deltakerne på TID Vekst.Foto: Privat

Blant de 19 deltakerne i alderen 49–71 år, var Gjermund Viste, rektor på Tryggheim skoler.

– Jeg hadde fått en studiepermisjon på tre måneder, og avsluttet den på TID Vekst, forklarer Viste.

Han mener at gruppen var akkurat passe stor, og at det derfor ble fine uker selv om han dro uten kona.

– Det var en fin gjeng, og gjennom deling av tro, hverdag, liv og bønneemner fikk vi et spesielt fellesskap.

Jeg sitter også igjen med sterke inntrykk fra misjonsarbeidet vi får være med på. Vi møtte en nasjonal kirke i Øst-Afrika som er gode forbilder i å stole på Guds ord, sier Viste.

– Er det noe å lære på bibelskole når man har passert 50?

– Jeg tenker at det er mulighet for læring hele livet. Vi lærte blant annet en del viktig om lønnkammertid i praksis. Jeg har en bønneliste, og etter TID Vekst har jeg lagt til: Husk stilletid og å lytte til Gud.

TETT PÅ MISJON

– Men er det nødvendig å dra til Kenya for å gå på bibelskole?

– Man kunne nok fått til dette i Norge også. Men her får vi være tett på misjon og Afrika. Dessuten fikk vi oppleve safari og et rikt dyreliv. I Nairobi får man også være tett på den store gjengen med norske og nasjonale medarbeidere som bor på samme område, mener Viste.

Selv har han vært misjonær i Vest-Afrika, men Viste mener at også de uten særlig erfaring med Afrika kan få en god opplevelse på TID Vekst.

– De fleste som var med, hadde ikke erfaring med Afrika fra før, men det virket som de hadde en flott opplevelse likevel, sier Viste, som i det hele tatt anbefaler korttids- bibelskolen varmt til andre:

– Jeg tror det blir venteliste neste høst på TID Vekst og er allerede i gang med å gjøre det kjent, sier han.

NYE LEDERE

Det blir dog uten Torfinn og Elisabeth Thorsen, som avslutter sin periode for Misjonssambandet i Kenya til sommeren etter tre år som ledere for TID.

– Det er vemodig å tenke på at dette kapitlet går mot slutten, men vi gleder oss over å få stå i denne tjenesten noen måneder til – og gleder oss til videre tjeneste i Norge. Vi reiser til Norge med mange gode minner, rike erfaringer om liv og tjeneste. Vi opplever at dette også har vært med å forme oss som enkeltpersoner, par og familie. Vi er utrolig takknemlige til Misjonssambandet for denne muligheten, sier de to.

Andreas og Liv Tone Barbøl overtar fra august som ledere for TID.

Powered by Cornerstone