Fra store tall til enkeltmennesker
(Foto: Misjonssambandet Østlige Afrika)

Fra store tall til enkeltmennesker

Kristoffer Krohn Sævre, stedlig representant i Østlige Afrika, forteller om festgudstjenester og ønsker seg flere utsendinger.

Tekst: Elise Haugland
Publisert: 27.01.24 KL. 08.00.
Oppdatert: 22.02.24 KL. 08.25.
  • Forlagshuset Lunde
    Annonse
Fra store tall til enkeltmenneskerKristoffer Krohn SævreFoto: Misjonssambandet

– Hva er siste nytt fra Østlige Afrika?

– Vi har nylig markert 75-årsjubileum i Etiopia, samt hatt 50-årsmarkeringer for Mekane Yesus-kirken i Arba Minch og bibelskolen Waama i Mbulu, Tanzania. Det er et stort takkeemne å se hva NLM har fått lov til å være med på sammen med våre partnerkirker.
 

– Bak de store tallene er det enkeltmennesker og familier som har fått et møte med Jesus!

– Ellers i regionen har vi hatt en såkalt «El Nino» før jul; et voldsomt regn som har forårsaket ganske mye skade. Det er i et område preget av tørke, og når regnet først kommer, så fører det til ødeleggelse. Bønneemnet jeg har lært meg å si er: «Må det riktige regnet falle», altså yr over lengre tid. I Etiopia er det fremdeles en politisk ustabil situasjon, og vi fortsetter å be.

Behov for utsendinger

– Hvilke muligheter og utfordringer ser du for organisasjonens arbeid i Østlige Afrika?

– Vi ønsker sammen med partnerkirkene å dele evangeliet til de mange som ennå ikke kjenner Jesus. En stor utfordring er å formidle alt det gode arbeidet som skjer på en trygg måte.

– Hver gang noen tar imot Jesus så ønsker vi å juble og publisere det i åpne kanaler.

– Men vi ser igjen og igjen de store prøvelsene nye kristne opplever, derfor er vi nøye på hvor og hvordan vi formidler om arbeidet.

– Vi har også behov for nye utsendinger. Hvis noen svurderer å søke, så søk nå. Vi har behov for både erfarne og «ferske» utsendinger! Det er kjempespennende og meningsfullt å være en Jesu etterfølger i Østlige Afrika.

Festgudstjeneste

– Hva er planene framover?

– Nå i januar åpner partnerkirken ELCK et nytt bispedømme i Pokot, med Thomas Lokorii som ny biskop. Jeg håper å ta motorsykkelen opp til festgudstjenesten i Chesta 28. januar. Dessuten forbereder vårt arbeidsfellesskap konferanse i februar. Det er godt å samles, diskutere arbeidet og å lovsynge og høre forkynnelse i fellesskap.

– Har du en oppfordring til misjonsfolket hjemme i Norge?

– Ta direkte kontakt med utsendinger! Det er veldig kjekt for våre kolleger å oppleve engasjement og forbønn for arbeidet vi står i.

– Det har til og med blitt enkelt for utsendinger å kunne delta «live» på et misjonsmøte eller gudstjeneste og fortelle fra arbeidet.

Powered by Cornerstone