Christoffer Nævdal på talerstolen i Japan.
Christoffer Nævdal på talerstolen i Japan. (Foto: Privat)

Dåp i Japan

Publisert: 13.01.24 KL. 10.00.
Oppdatert: 24.04.24 KL. 05.24.
  • Annonse - Hovland og Ottosen
    Annonse
Dåp i JapanFoto: Inga Oline Sollien

 

CHRISTOFFER NÆVDAL

Alder: 33 år.

Sivilstatus: Gift, fire barn.

Hvor og når startet du: I Japan i 2018.

Hovedoppgaver: Pastorale oppgaver og undervisning ved bibelskole.

– Hvorfor flyttet dere til Japan?

– Mine foreldre var misjonærer i Japan, og jeg hadde store deler av min oppvekst her. Min kone, Kristin, kjente også på et kall til å reise ut og fikk etter hvert et hjerte for Japan, hvor vi endte opp som misjonærer. Et mer grunnleggende svar er at «Kristi kjærlighet tvinger oss» tross våre skiftende motiver, og vi ønsket å få være formidlere av hans kjærlighet til mennesker i Japan.

– Hva vil du si er den største forskjellen på Japan og Norge?

– Hvis jeg skal trekke frem én ting, må det være kommunikasjon. Det japanske språket innehar mange «nivåer» som gjør at en kan få sagt samme ting med ulik grad av høflighet eller formalitet. Høflighet og respekt kjennetegner den japanske kultur. Nonverbal kommunikasjon er også svært viktig.

– Hva holder du på med denne uka?

– Denne uken forbereder jeg prekenen til kommende søndag. Min kone, Kristin, reiste hjem til Norge for å være sammen med sin far som lå på sitt siste, og som nå er hjemme hos Gud. Ettersom jeg er igjen i Japan med fire små, går det og mye tid til å stelle i hjemmet og å være far for barna.

– Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Å ta meg et bad i en japansk varm kilde med en venn og tid for «den gode samtalen». Jeg setter også stor pris på en god bok. Som familie synes vi det er kjekt å få komme oss ut på en tur i frisk luft når muligheten byr seg.

– Er det et bibelvers du er spesielt glad i?

– Jeremia 31,3: «Ja, med evig kjærlighet har jeg el- sket deg. Derfor har jeg latt min miskunn mot deg vare ved.»

– Er det noe som har gledet deg spesielt i det siste?

– I løpet av de to siste månedene har to godt voksne menn blitt døpt i forsamlingen vår. Begge deler sterke historier om hvordan Gud har kalt på dem. I et land hvor det er få menn i kirken, er dette ekstra gledelig og stort. 

Powered by Cornerstone