Rundt 400 møtte opp til fellesgudstjeneste i Misjonssalen Oslo
Rundt 400 møtte opp til fellesgudstjeneste i Misjonssalen Oslo (Foto: Espen Ottosen)

Stappfull gudstjeneste

De fire menighetene tilknyttet Misjonssambandet i Oslo startet året med en felles festgudstjeneste. – Veldig flott å se at det ble fullt, og at alle generasjoner kom, sier Erika Vestre.

Tekst: Espen Ottosen
Publisert: 07.01.24 KL. 09.41.
Oppdatert: 22.02.24 KL. 06.27.
  • Annonse - FiH
    Annonse

For ti år siden hadde Misjonssambandet bare en forsamling i Oslo. Så ble Lillokirken – som holder til i Groruddalen, øst i byen – startet opp i 2014. I 2019 startet Vitalkirken med gudstjenester på Tøyen, men ble en flerstedskirke i 2023 da det også ble startet opp med gudstjenester i Østensjø. Med andre ord var det fire menigheter som gikk sammen om en fellesgudstjeneste.

– Vi hadde en tilsvarende gudstjeneste for et år siden, men den var kanskje ikke så godt planlagt. Da tror jeg det kom mindre enn fem fra Lillokirken, sier Karsten Tollheim som er forsamlingsleder i Lillokirken.

Nesten 400 deltok

Erika Vestre, som er diakon i Vitalkirken, ledet gudstjenesten sammen med Karsten Tollheim. Hun syntes det var veldig inspirerende å starte året med en felles samling.

– Veldig fint at vi kan gjøre dette på nyåret, for å starte opp sammen som storfellesskap. Veldig kjekt å se alle generasjoner samlet, sier Erika Vestre til Utsyn. Til sammen kom det opp mot 400 mennesker. Barnevognene var mange, og før klokken 11 var det fullt i hovedsalen slik at galleriet måtte tas i bruk.

– Målet vårt er at vi som menigheter i Misjonssambandet kan samles, vise at vi står sammen og støtter hverandre. Det er så fint at vi vite at vi står sammen om målet «Verden for Kristus», sier Vestre.

Samtale om misjon

I løpet av søndagens gudstjeneste var en rekke ansatte og frivillige fra de ulike menighetene i sving. Talen ble holdt av Jon Georg Fiske som er rektor ved Bibelskolen Fjellhaug, men også ble presentert som styreleder i Vitalkirken. Nattverden ble ledet av John-Kjetil Gagnat, pastor i Misjonssalen. I tillegg ledet Harald Hovland, som er pastor i Vitalkirken, flere samtaler.

En samtale handlet om ytremisjonsarbeidet til Misjonssambandet. Hans Arne Sanna, som både er leder for Misjonssambandet utland og aktiv i Vitalkirken, ble bedt om å si noe om sammenhengen mellom menighetsarbeid og misjonsarbeid.

– Grunnlaget for misjonsarbeidet vårt er de ulike fellesskapene i Misjonssambandet. Slik har det egentlig alltid vært i vår organisasjon. Som kristne skal vi både være opptatt av å nå menneskene rundt oss med evangeliet, og vi skal bidra til at evangeliet når helt til verdens ende, sa blant annet Sanna i samtalen.

Powered by Cornerstone