Lansering av utsyn.no ble feiret med kake
Lansering av utsyn.no ble feiret med kake (Foto: Anders Artmark Aanensen)

Feiret ny nettside

Fredag gjenoppstod utsyn.no og midt i januar kommer bladet i ny drakt og med innhold fra Fast Grunn.

Publisert: 05.01.24 KL. 03.00.
Oppdatert: 22.02.24 KL. 07.27.
  • Annonse - KNIF
    Annonse

Fredag formiddag samlet Misjonssambandets hovedkontor seg til en liten markering av omleggingen av Utsyn - organisasjonens misjonsmagasin. Nettsiden utsyn.no ble relansert etter flere år i dvale – artikler fra Utsyn har da vært publisert på organisasjonens nettside, nlm.no. Alt innhold fra papirmagasinet blir en periode fritt tilgjengelig på utsyn.no, men i løpet av våren vil utsyn.no få en abonnementsløsning og da blir også stadig større deler av arkivet publisert på nettsiden. Redaktør Espen Ottosen sier at omleggingen har vært diskutert over lengre tid, og at den har forankring både i redaksjonen, ledergruppa og hovedstyret.

– Vil tjene leserne.

– Vi tror dette vil tjene våre lesere – og rekruttere flere, sier han.

Omleggingen medfører også at papirmagasinet, med ny grafisk profil, vil komme ut 12 ganger i året – mot de 16 ganger i året det kom ut til og med 2023. Samtidig vil hvert nummer ha mer innhold – med flere nye spalter som blant annet styrker det misjonsfaglige og meningsbærende innholdet i magasinet. Ottosen bekrefter at dette også vil gi magasinet et øknomisk løft.

– Utgiftene knyttet til porto, trykking og levering har økt betydelig de siste årene. Denne endringen vil frigjøre tid og ressurser til å bli enda bedre på nett, mener han.

Redaktøren erfarer at flere og flere leser nyheter på nett – og mener derfor Utsyn bør styrke denne satsingen.

– Men vi gir ikke slipp på papirutgaven. Den er fortsatt svært viktig i vårt arbeid.

Feiret ny nettsideRedaktører i Utsyn og Fast Grunn – Espen Ottosen (t.v.) og Knut Kåre KirkholmFoto: Anders Artmark Aanensen

Fast Grunn

I tillegg til dette vil også Fast Grunn bli en del av Utsyn – med en egen seksjon på utsyn.no, egne sider i flere av numrene av Utsyn og også som eget magasin vedlagt Utsyn to ganger i året.

– Det gir en anledning til å tenke nytt om Fast Grunns rolle. En god digital plattform gir anledning til å ligge tettere på mange av debattene som foregår i Kristen-Norge i en tid der slike debatter nesten utelukkende foregår på digitale arenaer, sier Fast Grunns redaktør, Knut Kåre Kirkholm.

Også for Fast Grunn er det et økonomisk aspekt – bladet har blitt så dyrt å produsere at de finner prisen for abonnement uforsvarlig. Ved å inkludere Fast Grunn i Utsyn-abonnement, vil abonnentene få betydelig mer lesestoff.

– Vi skal fortsette å fokusere på teologiske dypdykk, lover Kirkholm.

Powered by Cornerstone