Gavehopp i desember
(Foto: Simon Berg)

Gavehopp i desember

Gavene til Misjonssambandet gjorde et kraftig byks i desember sammenlignet med fjoråret. Økonomileder Morten I. Pettersen er positivt overrasket.

Publisert: 04.01.24 KL. 07.00.
Oppdatert: 22.02.24 KL. 08.54.
  • Annonse - FiH
    Annonse
Gavehopp i desemberØkonomileder Morten I. Pettersen i MisjonssambandetFoto: Privat

Det er fortsatt flere måneder til regnskapet for Misjonssambandet vil ferdigstilles, men allerede nå er det aller meste klart når det gjelder gaveinntektene. Fasiten for desember ble omkring 31,5 millioner kroner. Det er nesten tre millioner mer enn samme måned i 2022.

– Vi har fått hele ti millioner kroner fra julemessene. Fast givertjeneste øker med 300 000 kroner. Det har også stor betydning at elevene ved Kristelig Gymnasium i Oslo har samlet inn hele to millioner til Indonesia, sier Pettersen.

– Håndsrekning.

Til sammen i 2023 vil gaveinntektene nå nesten 129 millioner kroner. Det er under to millioner mindre enn for 2022 – et år hvor det kom inn 3,6 millioner kroner i gaver under generalforsamlingen.

– Jeg tar dette som en stor håndsrekning fra misjonsvenner i hele landet. Det er fantastisk å se trofastheten, sier Pettersen.

Det har lenge vært signalisert at Misjonssambandet ligger an til et underskudd for 2023 til tross for et ekstraordinært utbytte på hele 30 millioner kroner fra NLM Eiendom. En viktig årsak er at hele dette beløpet – og i tillegg 5,5 millioner kroner – vil brukes for å styrke egenkapitalen til en rekke skoler. Men de solide gavene i desember vil åpenbart gjøre underskuddet mindre.

Underskudd.

Til Dagen antydet økonomilederen nylig at underskuddet antagelig blir på mellom åtte og ti millioner. Nå er han litt mer optimistisk.

– Det er mye som skal summeres før vi har fasiten, men jeg tror resultatet vil bli på mellom seks og åtte millioner i minus. Det vil i så fall være mindre enn budsjettert, og det er vi glade for, sier Pettersen som også understreker at det har stor betydning at NLM Miljø vil overføre et utbytte på hele fem millioner kroner. I tillegg ligger Gjenbruken an til et rekordstort resultat.

Powered by Cornerstone