Mathias i aksjon, han jobber som rådgiver i to bistandsprosjekt som har som mål å bedre helse og oppvekstsvilkårene til barn og unge i sårbare områder i Indonesia.
Mathias i aksjon, han jobber som rådgiver i to bistandsprosjekt som har som mål å bedre helse og oppvekstsvilkårene til barn og unge i sårbare områder i Indonesia. (Foto: Elise Kippenes)

Bistand og badminton

I Utsendingen blir du litt bedre kjent med Misjonssambandets utsendinger. Denne gang er det Mathias Espeland i Indonesia.

Tekst: Elise Haugland
Publisert: 21.12.23 KL. 04.45.
Oppdatert: 24.04.24 KL. 05.31.
  • Annonse - KNIF
    Annonse

MATHIAS ESPELAND

Utsending

Alder: 33.

Sivilstatus: Gift.

Hvor og når startet du: Medan, Indonesia, sommeren 2022.

Hovedoppgaver: Rådgiver for bistandsprosjekt.

– Hvorfor flyttet dere til Indonesia?

– Vi flyttet til Indonesia med et ønske om å kunne bidra til en bedre verden både åndelig og menneskelig.

Ved å være til stede i Indoneisa vil vi være med å sette Misjonssambandets strategi til verks.

– Hva vil du si er den største forskjellen på Indonesia og Norge?

– Nå i disse høsttider er det været som er det første som kommer til meg. Her i Medan er det aldri under 25 grader, og som oftest over 30. Det er en kontrast til november-Norge. På et annet plan så er den største forskjellen religionens plass i samfunnet. Her i Indonesia er alle registrert med en religion i folkeregisteret, og det å henvise til Gud eller religiøse aktiviteter er like selvfølgelig som å snakke om været i Norge.

– Hva er planene framover?

– I disse dager er jeg i gang med planlegging og igangsetting av to nye bistandsprosjekter som vi skal starte her i Indonesia. Jeg skal være rådgiver i prosjektene, og på denne måten bidra med min kunnskap og erfaring. Gjennom disse prosjektene har vi et ønske om å bedre helse og oppvekstsvilkår for barn i sårbare områder av Indonesia. I tillegg venter vi besøk av åtte ungdommer fra UngGlobal på Fjellhaug.

– Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Som småbarnsfar opplever jeg ofte at mitt svar på et sånt spørsmål sjeldent er tilfredsstillende for spørsmålsstiller. Men etter at jeg flyttet til Indonesia så har jeg kommet et stykke på vei. Her har jeg nemlig så smått startet å spille badminton med noen av mine kolleger. Så her får en halvslapp europeer prøvd seg på litt asiatiske sporter – med blandet hell.

– Er det et bibelvers du er spesielt glad i?

– I det siste har jeg dvelt over 1 Kor 15,22 «For slik alle dør på grunn av Adam, skal alle få liv ved Kristus». Vi har en felles stamfar alle, nemlig Adam, dermed har alle fått Adams arv. Jesus Kristus blir tilbudt alle, men her må vi ta imot. Men hvem kan ta imot hvis de ikke har hørt om tilbudet? Og der ligger mye av essensen i hva Misjonssambandet og vi utsendinger arbeider for.

– Er det noe som har gledet deg spesielt i det siste?

– Det er en ting som stikker seg ut og det er nyheten om at det er en familieforøkelse på vei. Barn nummer tre er ventet i mars, og alt ser ut til å være i skjønneste orden. Pujji Tuhan (Pris Herren), som vi sier her i Indonesia.

Powered by Cornerstone