Fullt hus på jubileumsfest i Arba Minch
Fullt hus på jubileumsfest i Arba Minch (Foto: Karen Elisabet Hector)

Jubileumsfest i Etiopia

Generalsekretær Gunnar Bråthen var blant 5000 gjester da Misjonssambandets arbeid i Etiopia ble feiret.

Publisert: 14.12.23 KL. 07.20.
Oppdatert: 24.04.24 KL. 06.22.
  • Forlagshuset Lunde - generell
    Annonse

Det var feiring to helger i slutten av oktober i Etiopia. Den første var 50-årsfeiring for «moderkirken» i Arba Minch – sørvest i Etiopia hvor Misjonssambandet historisk har hatt hovedtyngden av sitt arbeid. Helgen etter var det feiring både på Misjonssambandets «ferietomt» som i dag er overtatt av den nasjonale Mekane Yesus-kirken.

5000 deltakere.

For Misjonssambandets generalsekretær, Gunnar Bråthen, ble det hans første møte med Afrika.

– Det var en stor opplevelse og mange inntrykk. Og selv om jeg har kjent til Misjonssambandets arbeid i Etiopia, er det noe annet å være der og få et inntrykk av hva vårt arbeid har betydd, sier Bråthen.

Over 5000 mennesker var til stede i den store kirken i Arba Minch under den første feiringen – en lang gudstjeneste. Helgen etter var både Mekane Yesus-kirkens generalsekretær Teshome Amenu og president Yonas Yigezu til stede da det var feiring hele helgen på «ferieplassen» samt festgudstjeneste i kirken i Hawassa.

– Mekane Yesus-kirken ga jubileet stort fokus, og det ble slått ordentlig på stortrommen. Alle norske som var på besøk ble gjort stas på, sier Bråthen som ble ikledd full prestedrakt ettersom han også er ordinert prest.

Nasjonsbygging.

I den norske delegasjonen var det misjonærer, tidligere misjonærer og regionleder, generalsekretær og hovedstyrerepresentant Temesgen Shibru Galla fra Misjonssambandet. Misjonssambandet begynte altså sitt arbeid i Etiopia i 1948, og hadde på det meste rundt 200 misjonærer i landet.

– Det er et eget kapittel i arbeidet vårt med tanke på størrelsen. Evangelisering og kirkebygging har gått hånd i hånd med store diakonale prosjekter. Det er egentlig ganske unikt i betydning – vi har fått være med på nasjonsbygging i Etiopia, sier Bråthen.

Powered by Cornerstone