Tone Marie og pastorkona Yolanda Incata fra en undervisning på en skole i Tarjia. Undervisningen er en del av prosjektet som skal styrke familier for et liv uten vold.
Tone Marie og pastorkona Yolanda Incata fra en undervisning på en skole i Tarjia. Undervisningen er en del av prosjektet som skal styrke familier for et liv uten vold. (Foto: Privat)

Drømmen og kallet ble virkelighet

Tekst: Elise Haugland
Publisert: 30.11.23 KL. 07.30.
Oppdatert: 24.04.24 KL. 06.01.
  • Forlagshuset Lunde - generell
    Annonse
Drømmen og kallet ble virkelighetFoto: Privat

Tone Marie Christensen Ueland.

Alder: 38 år 

Sivilstatus: Gift og ett barn 

Hvor og når startet du: I Bolivia i oktober 2021 

Hovedoppgaver: Hjelpe den nasjonale kirka i oppstartsfasen av nybrottsarbeidet i Tarija og i prosjektet å styrke familier for et liv uten vold. 

– Hvorfor flyttet dere til Sør-Amerika? 

– Jeg har lenge hatt et spesielt forhold til Sør-Amerika. Jeg var blant annet volontør i La Paz i Bolivia i 2010 gjennom Misjonsalliansen og har siden båret på en kjærlighet for folket i Bolivia. Da alt la seg til rette med en mann som ønsket å reise ut, og Misjonssambandet som ville sende oss, var jeg veldig takknemlig for at drømmen og kallet som jeg har kjent på, ble til virkelighet. 

– Hva vil du si er den største forskjellen på Sør-Amerika og Norge? 

– En av de største forskjellene mellom Norge og Sør-Amerika, er kulturen. Sør-Amerika og Bolivia har en varm kultur hvor de setter relasjoner foran sak.

Mange har besteforeldre og foreldre boende hjemme hos seg og tar gjerne kontakt med oss og lurer på hva vi gjør der.

En annen ting er at de har vanskelig for å stole på folk som de ikke kjenner, mens vi i Norge kanskje er litt for godtroende av og til. 

– Hva er planene framover? 

– Framover blir det full aktivitet i prosjektet som arbeider med å styrke familier til et liv uten vold. Dette arbeidet drives sammen med den nasjonale pastoren og kona, som er koordinator for prosjektet i Tarija.

Vi har foreldrekurs på en skole sammen med noen frivillige, og det blir oppstart av ekteskapskurs, i tillegg til undervisning for elever på de to skolene som vi har samarbeidsavtale med. 

– Hva liker du å gjøre på fritiden? 

– Egentlig liker jeg veldig godt å gå på tur, men det er verken mye skog eller steder å gå her vi bor nær sentrum i en by. I tillegg er det veldig varmt for tiden og bedre å holde seg inne.

På fritiden liker jeg å være med familien og leke med sønnen vår på tre år, i tillegg liker jeg også å pusle med fotobok og å lese. 

– Er det et bibelvers du er spesielt glad i? 

– Jeg er veldig glad i Jesaja 41,10: «Frykt ikke, for jeg er med deg, vær ikke redd for jeg er din Gud! Jeg gjør deg sterk og hjelper deg og holder deg oppe med min rettferds høyre hånd.» 

Sammen med «gjensvaret» i Jesaja 12,2: «Se, Gud er min frelse, jeg er trygg og frykter ikke. For Herren er min styrke og min sang, og han er blitt min frelse.» 

– Er det noe som har gledet deg spesielt i det siste? 

– Denne uka har vi ferie og besøk av familien fra Norge, og det er veldig gledelig. Nå holder vi på å vise dem rundt i byen Tarija hvor vi bor, og er litt turister sammen med dem. Ikke nok med besøk, de hadde fått med seg en stor «Norges-pakke» med makrell i tomat, sjokolade, lakris og tran-tabletter med mer. 

Powered by Cornerstone